06-19284294 info@imkegerrits.nl

Advocaat SCHEIDING ASTEN

Imke Gerrits Advocaat Mediator Deurne Asten Someren

Zoek je een advocaat voor echtscheiding in Asten? Imke Gerrits helpt je het beste resultaat te bereiken.

Een echtscheiding is meestal niet gemakkelijk. Of je de keuze nu zelf maakt of samen, het blijft een zware beslissing. Dat is helemaal het geval als de ander de knoop heeft doorgehakt en je voor een voldongen feit bent komen staan.

Je hebt waarschijnlijk veel vragen over wat er geregeld moet worden of wat de gevolgen zijn van het besluit om uit elkaar te gaan. Er komt veel op je af.

Er moet veel geregeld worden en er moeten grote beslissingen worden genomen. Tegelijkertijd zijn er veel emoties bij jezelf, je partner en eventuele kinderen. Je hebt iemand nodig die naast je staat, je adviseert en je begeleidt bij de afwikkeling van je echtscheiding. Iemand die gemakkelijk benaderbaar is en je in gewone taal uitlegt wat je allemaal te wachten staat.

Ik ben al meer dan 20 jaar advocaat en heb erg veel  ervaring in het regelen van echtscheidingen, Ik kan je in deze moeilijke periode helpen, als advocaat voor jou alleen of als mediator voor jullie samen.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Het eerste kennismakingsgesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

Wat moet ik regelen bij een scheiding?

Een echtscheiding heeft gevolgen voor je persoonlijke situatie en voor je financiële situatie.

Als er kinderen zijn, moet een ouderschapsplan worden gemaakt. Daarin wordt afgesproken waar de kinderen gaan wonen en hoe de zorg na de scheiding verdeeld zal worden.

Er moeten afspraken worden gemaakt over de verdeling van de kosten van de kinderen, ook wel genoemd kinderalimentatie. Hoe reken je uit wat er betaald moet en kan worden? Ik help je daarbij.

Na een echtscheiding kan ook partneralimentatie  aan de orde zijn. Partner alimentatie betaal je vaak gedurende een lange periode. Het is dus van groot belang dat de hoogte van de alimentatie op de goede manier berekend wordt.

Wie blijft er wonen in de gezamenlijke huur- of koopwoning? Kan de koopwoning door een van jullie worden overgenomen of moet de koopwoning worden verkocht? Wie zet het huurcontract voort?

Het andere vermogen moet ook worden verdeeld. Hoe deze verdeling moet plaatsvinden hangt af van verschillende factoren: is er een gemeenschap van goederen of zijn er huwelijkse voorwaarden? Je hebt misschien een erfenis of schenking gekregen die buiten de verdeling moet blijven.

Kortom: een scheiding zorgt voor veel vragen. Een goede, ervaren advocaat met scheiding als specialisatie is daarbij onmisbaar.

Ik kan al je mogelijke vragen over echtscheiding en de gevolgen daarvan beantwoorden.

 

Advocaat verplicht bij echtscheiding

Als je getrouwd bent, heb je altijd een advocaat nodig om te scheiden. De wet bepaalt namelijk dat de echtscheiding door de rechtbank moet worden uitgesproken.

Een verzoek tot echtscheiding kan alleen door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend.

Betekent dit dat je altijd tegen elkaar moet procederen? Nee. Het verzoek tot scheiding kan een advocaat ook namens beide echtgenoten doen. Dit wordt een gezamenlijk verzoek genoemd. Vaak volgt zo’n gezamenlijk verzoek als je in mediation afspraken met elkaar hebt gemaakt over de gevolgen van de echtscheiding.

Is het inschakelen van alleen een mediator niet voldoende? Dat hangt er van af. Een mediator die ook advocaat is kan de volledige echtscheiding regelen en het verzoek indienen bij de rechtbank.

Een mediator die geen advocaat is zal dus altijd nog een advocaat moeten inschakelen om de echtscheiding te kunnen afronden. 

Mijn ervaring als advocaat en mediator is dat het prettig is om alles door een persoon te laten regelen.

Ook als je uit elkaar gaat terwijl je samenwoont is het vaak verstandig om advies in te winnen bij een advocaat (of advocaat- mediator). De afwikkeling van een samenleving is vaak net zo ingewikkeld.

 advocaat of mediator?

Zowel een advocaat als een mediator kunnen je helpen bij een echtscheiding of relatiebreuk. Het verschil zit in de rol de je als advocaat of mediator op je neemt.

Kun je samen nog overleggen en afspraken maken? Dan is het goed om mij in te schakelen als onpartijdige mediator.

Is er geen overleg meer mogelijk, zijn er spanningen en conflicten of is er al een echtscheidingsprocedure opgestart? Dan is het verstandig om mij als jouw advocaat in de arm te nemen.

Ik ben al meer dan 20 jaar advocaat en mediator, gespecialiseerd in echtscheidingen.  Bij mij ben je dus aan het goede adres.

Mediator in Asten

Een mediator is een onpartijdige bemiddelaar en kiest geen partij. Als mediator help ik de scheidende partners om samen afspraken te maken over de gevolgen van de (echt)scheiding. Ik geef alle informatie die nodig is om goede afspraken te kunnen maken.

Mediation is ook heel fijn als er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding. Ik zorg ervoor dat er goede afspraken worden gemaakt en help jullie bij het maken van een ouderschapsplan.

Als er afspraken zijn gemaakt, zorg ik ervoor dat deze afspraken goed worden vastgelegd zodat er later geen misverstanden over de afspraken kunnen ontstaan.

Vervolgens vraag ik de rechtbank namens de beide echtgenoten om de echtscheiding uit te spreken.

Mediation Deurne Asten Someren Helmond Bakel Gemert
Advocaat scheiding Deurne Asten Someren Helmond Gemert Bakel

Advocaat in Asten

Als je mij inschakelt als advocaat, behartig ik alleen jouw belangen. Ik adviseer je en help je bij de afwikkeling van de gevolgen van je echtscheiding. Dit is nodig als jullie niet meer in staat zijn met elkaar te overleggen of als er conflicten zijn.

Als er een procedure wordt gevoerd bij de rechtbank heb je altijd een advocaat nodig die jouw argementen aan de rechtbank voorlegt.

Dit is nodig zodat de rechtbank alle informatie heeft om een goede beslissing te kunnen nemen.

Gratis kennismakingsgesprek

Elke echtscheiding is anders. De ene echtscheiding is relatief eenvoudig, de andere echtscheiding kan erg ingewikkeld zijn. Ook maakt het verschil of de echtgenoten bereid zijn om afspraken te maken of dat zij elkaar juist willen tegenwerken.

In een gratis kennismakingsgesprek bekijk ik met jou of jullie wat er geregeld moet worden. Ik maak een inschatting van de kosten.

Ook bekijk ik of jullie voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komen. Een echtscheiding kan al worden geregeld vanaf € 58,00 per persoon!

Neem contact met me op via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking.

Ik ben werkzaam in de regio Deurne, Asten, Someren, Bakel, Gemert en Helmond. Ook als je in een andere woonplaats woonachtig bent, kan ik je bijstaan. 

gratis kennismakingsgesprek advocaat Deurne

scheidingsspecialist in ASTEN

Ik ben al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in echtscheidingen. Ik heb daarvoor verschillende opleidingen gevolgd en ben aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) als advocaat specialist en mediator.

Een echtscheiding regelen is ingewikkelder dan je misschien denkt.  Er zijn zowel persoonlijke als financiële en fiscale gevolgen aan verbonden. Een echtscheiding die niet goed geregeld is kan je bovendien veel kosten:

  • Je band met de kinderen op het moment dat het ouderschapsplan niet goed in elkaar zit.
  • Geld: als de alimentatie niet goed berekend is, betaal je bijvoorbeeld jarenlang een te hoog bedrag (of je ontvangt juist te weinig).
  • Kosten: Bij de verdeling van het vermogen worden regelmatig fouten gemaakt waardoor je hoge belastingaanslagen kunt krijgen.

Het is dus in jouw belang dat je je laat adviseren door iemand die er echt verstand van heeft.

Vragen?

Als je wordt geconfronteerd met een echtscheiding of geschil op het gebied van familierecht of erfrecht, is het prettig snel duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek via telefoonnummer 06-19284294 of e-mail info@imkegerrits.nl

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton

De Poort 7A

5751 CN Deurne

info@imkegerrits.nl

06-19284294

KVK-nummer: 83384847

BTW-nummer: NL003813110B04

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton heeft geen Stichting Derdengelden ter beschikking zodat geen derdengelden ontvangen kunnen worden.

Imke Gerrits Advocatuur en Mediation heeft in geval van langdurige afwezigheid een waarnemingsovereenkomst met mw. mr. S. Wagter van GLDK Advocaten te Geldrop.

Stel hier je vraag: