06-19284294 info@imkegerrits.nl

MEDIATION

Samen Scheiden

Het besluit is gevallen: jullie gaan uit elkaar. Naast verdriet of teleurstelling is er de overtuiging dat jullie de echtscheiding samen willen en kunnen afronden. Overleg is mogelijk en jullie willen het graag samen regelen.

In dat geval is mediation een hele goede oplossing met veel voordelen. Als mediator help ik jullie gezamenlijk om de gevolgen van de echtscheiding te regelen. Er zullen afspraken moeten worden gemaakt over de eventuele kinderen, over de financiën en de verdeling van de bezittingen. Soms is het extra ingewikkeld, bijvoorbeeld als er huwelijkse voorwaarden zijn of als een van de echtgenoten ondernemer is. Daarom is het van belang een mediator in de arm te nemen die gespecialiseerd is in echtscheidingen en alles wat daarbij komt kijken.

Bovendien moet ook in dit geval de rechtbank uiteindelijk de echtscheiding uitspreken. Als advocaat kan ik namens jullie een gezamenlijk verzoek bij de rechtbank indienen, waarna de echtscheiding volledig door mij kan worden afgewikkeld.

De specialisatieopleiding familierecht en de mediatorsopleiding van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) heb ik beiden met succes afgerond zodat ik jullie uitstekend kan bijstaan als mediator.

Wat kan ik voor jullie doen:

In een kennismakingsgesprek kunnen we vaststellen of er een klik is voor een succesvolle samenwerking.

Ik bespreek met jullie de uitgangspunten van mediation en daaraan verbonden kosten.

Ook bespreek ik de mediationovereenkomst met spelregels om de mediation eerlijk te laten verlopen.

Als de klik er is en jullie het eens zijn met de mediationovereenkomst gaan we van start.

Het ouderschapsplan en de zorgregeling zijn belangrijke onderwerpen als er nog minderjarige kinderen zijn.

In de mediation geef ik informatie over kinderalimentatie en partneralimentatie en maak ik berekeningen zodat jullie een goede beslissing kunnen nemen.

Ook de financiële afwikkeling van het vermogen komt aan bod. Ik geef jullie informatie zodat jullie in staat zijn een goede verdeling af te spreken.

De door jullie gemaakte afspraken leg ik vast in een ouderschapsplan en convenant.

Ik zorg voor de volledige afwikkeling van de echtscheiding bij de rechtbank en de burgerlijke stand.

voordelen van mediation:

Procederen is een langdurige en kostbare aangelegenheid en wil je zoveel mogelijk voorkomen. Mediation is de manier om gezamenlijk bij één advocaat, je mediator, de gevolgen van jullie echtscheiding te regelen. Dat gaat vaak sneller en is daardoor ook een stuk goedkoper dan een echtscheidingsprocedure op tegenspraak.

Een bijkomend voordeel is dat jullie zelf de regie houden over de te regelen zaken. Niet de rechtbank, maar jullie zelf, bepalen wat voor jullie een goede oplossing is. Daarbij ontvang je van mij wel alle informatie die nodig is om een goede afspraak te kunnen maken. Het is maatwerk wat perfect op jullie situatie wordt afgestemd.

Neem contact met me op om een kennismakingsgesprek in te plannen via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Wat mogen jullie van mij verwachten?

Als mediator ben ik onpartijdig, onafhankelijk en neutraal.

Ik adviseer jullie duidelijk en helder over de te nemen stappen en mogelijkheden. Ik informeer jullie over wet en regelgeving die voor jullie van belang is.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als mediator en wordt daarin jaarlijks aanvullend opgeleid zodat ik jullie goed kan begeleiden.

Het is mogelijk een afspraak in te plannen in de avonduren of op zaterdag zodat jullie zo min mogelijk vrije dagen hoeven op te nemen.

Ik ben goed bereikbaar voor eventuele vragen en reageer snel.

Vragen?

Als je wordt geconfronteerd met een echtscheiding of geschil op het gebied van familierecht of erfrecht, is het prettig snel duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek via telefoonnummer 06-19284294 of e-mail info@imkegerrits.nl

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton

De Poort 7A

5751 CN Deurne

info@imkegerrits.nl

06-19284294

KVK-nummer: 83384847

BTW-nummer: NL003813110B04

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton heeft geen Stichting Derdengelden ter beschikking zodat geen derdengelden ontvangen kunnen worden.

Imke Gerrits Advocatuur en Mediation heeft in geval van langdurige afwezigheid een waarnemingsovereenkomst met mw. mr. S. Wagter van GLDK Advocaten te Geldrop.

Stel hier je vraag: