06-19284294 info@imkegerrits.nl

Advocaat SCHEIDING Gemert en bakel

Imke Gerrits Advocaat Mediator Deurne Asten Someren

Een ervaren advocaat voor scheiding in Gemert en Bakel die je helpt het beste resultaat te bereiken.

Een echtscheiding is een zware beslissing. Soms maak je de keuze zelf of samen, soms wordt de keuze voor je gemaakt. Je voelt je misschien opgelucht omdat de knoop (eindelijk) is doorgehakt of je bent juist ontzettend verdrietig omdat je dit niet aan zag komen. Je voelt je alsof je in een achtbaan terecht bent gekomen waarbij je niet goed weet welke kant je op wordt geslingerd.

Er moet in elk geval heel erg veel geregeld worden. En er moeten grote beslissingen worden genomen, terwijl er ook veel emoties zijn. Je hebt behoefte aan iemand die naast je staat, je adviseert en begeleidt bij de afwikkeling van je echtscheiding. Iemand die gemakkelijk benaderbaar is en je in gewone taal uitlegt wat je te wachten staat.

Ik ben advocaat met meer dan 20 jaar ervaring in echtscheidingen en ik kan je (of jullie) in deze moeilijke periode helpen. Mijn kantoor is gevestigd in Deurne en erg goed bereikbaar vanuit Gemert en Bakel.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Het kennismakingsgesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

Gevolgen van scheiding.

Een echtscheiding heeft gevolgen op allerlei vlakken. Een scheidingsadvocaat in je directe omgeving is dan onmisbaar. Laagdrempelig en bij jou in de buurt.

Als er kinderen zijn, moet worden afgesproken waar de kinderen gaan wonen en hoe de zorg na de scheiding verdeeld wordt. Hoe gaat de (omgangs)regeling met de andere ouder er uit zien? 

Er moeten afspraken worden gemaakt over kinderalimentatie. Wat hebben de kinderen nodig? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen niets te kort komen? Het is in het belang van de kinderen dat kinderalimentatie goed berekend wordt.

Ook partneralimentatie kan aan de orde zijn. Alimentatie betaal je vaak gedurende een lange periode. Het is dus van belang dat de hoogte van de alimentatie goed berekend wordt.

Waarschijnlijk wonen jullie samen in een huur- of koopwoning. Wie blijft daar wonen? Moet de koopwoning worden verkocht en wie zet het huurcontract voort?

Het andere vermogen moet ook worden verdeeld. Hoe deze verdeling moet plaatsvinden hangt af van verschillende factoren: is er een gemeenschap van goederen of zijn er huwelijkse voorwaarden? Je hebt misschien een erfenis of schenking gekregen die buiten de verdeling moet blijven.

Kortom: een scheiding zorgt voor veel vragen. Een goede, ervaren advocaat met scheiding als specialisatie is daarbij onmisbaar.

Ik kan al je mogelijke vragen over echtscheiding en de gevolgen daarvan beantwoorden.

 

Advocaat nodig om te kunnen scheiden?

Ja! Als je getrouwd bent, heb je altijd een advocaat nodig om te scheiden. In de wet staat namelijk dat de echtscheiding door de rechtbank moet worden uitgesproken.

Alleen een advocaat kan bij de rechtbank dus een verzoek indienen om de echtscheiding uit te spreken. Dit verzoek kan een advocaat ook namens beide echtgenoten doen. Dit wordt een gezamenlijk verzoek genoemd.

Een mediator die geen advocaat is zal dus altijd ook een advocaat moeten inschakelen om de echtscheiding te kunnen afronden.

Ook als je uit elkaar gaat terwijl je samenwoont is het vaak verstandig om advies in te winnen bij een advocaat (of mediator). De afwikkeling van een samenleving is vaak net zo ingewikkeld.

Kiezen voor een advocaat of mediator?

Ik ben niet alleen een heel ervaren advocaat maar ik ben ook al 20 jaar mediator. Wat is het verschil?

Zowel een advocaat als een mediator kunnen je helpen bij een echtscheiding. Het verschil zit in de rol de je als advocaat of mediator op je neemt.

Kun je samen nog overleggen en afspraken maken? Dan is het goed om mij in te schakelen als onpartijdige mediator. Is er geen overleg meer mogelijk, zijn er spanningen en conflicten of is er al een echtscheidingsprocedure opgestart? Dan is het verstandig om mij als jouw advocaat in de arm te nemen.

Mediator in Gemert en Bakel

Een mediator is een bemiddelaar voor beide partijen. Dat betekent dat ik mij onpartijdig opstel. Ik kies dan geen partij. Ik help de scheidende partners om samen afspraken te maken over de gevolgen van de echtscheiding. Ik zorg ervoor dat de partners op de hoogte zijn van alle informatie die nodig is om goede afspraken te kunnen maken.

Als deze afspraken zijn gemaakt, zorg ik ervoor dat deze afspraken goed worden vastgelegd. Het goed vastleggen van afspraken is belangrijk: zo kunnen er later geen misverstanden over de afspraken ontstaan.

Als de afspraken zijn vastgelegd, vraag ik de rechtbank namens de beide echtgenoten om de echtscheiding uit te spreken.

Samen Scheiden Mediation
Advocaat Deurne Asten Someren

Advocaat in Gemert en Bakel

Een advocaat behartigt alleen jouw belangen. Ik ben dan partijdig en kijk naar wat voor jou het beste is. Ik adviseer je en help je bij de afwikkeling van de gevolgen van je echtscheiding. Dit is belangrijk op het moment dat jullie niet meer in staat zijn met elkaar te overleggen of als er conflicten zijn. Ik onderhandel namens jou ook met de advocaat van je ex-partner.

Als er een procedure wordt gevoerd bij de rechtbank heb je altijd een advocaat nodig. Als advocaat help ik je om je verhaal en argumenten goed aan de rechtbank voor te leggen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken of de rechtbank jouw kant van het verhaal wel te horen krijgt.

Maak kennis met je scheidingsadvocaat

in Gemert en Bakel

Elke echtscheiding is anders. De ene echtscheiding is relatief eenvoudig, de andere echtscheiding kan erg ingewikkeld zijn. Ook maakt het verschil of de echtgenoten bereid zijn om afspraken te maken of dat zij elkaar juist willen tegenwerken.

In een gratis kennismakingsgesprek bekijk ik met jou of jullie wat er geregeld moet worden. Ik maak een inschatting van de kosten.

Ook bekijk ik of jullie voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komen. Een echtscheiding kan al worden geregeld vanaf € 58,00 per persoon!

Neem contact met me op via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking.

gratis kennismakingsgesprek advocaat Deurne

scheidingsspecialist in Gemert en Bakel

Ik heb mij al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in echtscheidingen. Ik heb daarvoor verschillende opleidingen gevolgd en ben aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) als advocaat specialist en mediator.

Een echtscheiding regelen is namelijk ingewikkelder dan je misschien denkt.  Er zijn zowel financiële als fiscale gevolgen aan verbonden. Een echtscheiding die niet goed geregeld is kan je ook veel kosten:

  • Je band met de kinderen op het moment dat het ouderschapsplan niet goed in elkaar zit.
  • Geld: als de alimentatie niet goed berekend is, betaal je bijvoorbeeld jarenlang een te hoog bedrag (of je ontvangt juist te weinig).
  • Kosten: Bij de verdeling van het vermogen worden regelmatig fouten gemaakt waardoor je hoge belastingaanslagen kunt krijgen.

Het is dus in jouw belang dat je je laat adviseren door iemand die er echt verstand van heeft.

Vragen?

Als je wordt geconfronteerd met een echtscheiding of geschil op het gebied van familierecht of erfrecht, is het prettig snel duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek via telefoonnummer 06-19284294 of e-mail info@imkegerrits.nl

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton

De Poort 7A

5751 CN Deurne

info@imkegerrits.nl

06-19284294

KVK-nummer: 83384847

BTW-nummer: NL003813110B04

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton heeft geen Stichting Derdengelden ter beschikking zodat geen derdengelden ontvangen kunnen worden.

Imke Gerrits Advocatuur en Mediation heeft in geval van langdurige afwezigheid een waarnemingsovereenkomst met mw. mr. S. Wagter van GLDK Advocaten te Geldrop.

Stel hier je vraag: