06-19284294 info@imkegerrits.nl

ECHTSCHEIDING

SCHEIDEN

Het besluit is gevallen of voor je gemaakt: je gaat uit elkaar. Naast verdriet of teleurstelling is er veel onzekerheid. Advies inwinnen over je rechten, plichten en mogelijkheden is verstandig, zowel bij echtscheiding als bij een relatiebreuk.

Er komt veel kijken bij een (echt)scheiding:  er moeten afspraken worden gemaakt over de eventuele kinderen, over de financiën en de verdeling van de bezittingen. Soms is het extra ingewikkeld, bijvoorbeeld als er huwelijkse voorwaarden zijn of als een van de echtgenoten ondernemer is. Ook vergoedingsrechten als gevolg van erfenissen of schenkingen met een uitsluitingsclausule kunnen voor extra complicaties zorgen.

De specialisatieopleiding familierecht en de mediatorsopleiding van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) heb ik beide met succes afgerond zodat ik jou of jullie uitstekend kan adviseren over alle mogelijkheden.

Wat kan ik voor je doen:

Een echtscheiding realiseren door middel van mediation, overleg of procederen.

Voorlopige voorzieningen (spoedmaatregelen) verzoeken aan de rechtbank.

Adviseren en procederen over kinderalimentatie en partneralimentatie.

Adviseren en zo nodig procederen over het ouderschapsplan en de zorgregeling.

Adviseren en procederen over de verdeling van het vermogen en huwelijkse voorwaarden.

Je bijstaan in ingewikkelde echtscheidingen, bijvoorbeeld omdat er ondernemers bij betrokken zijn.

Ik kan vrijwel al je mogelijke vragen over echtscheiding en de gevolgen daarvan beantwoorden.

Dit zijn je opties:

Mediation

lees meer →

overleg

lees meer →

procederen

lees meer →

Scheiden in overleg:

Procederen is een langdurige en kostbare aangelegenheid en wil je zoveel mogelijk voorkomen. Soms is mediation voor jou (of voor je ex-partner) geen geschikte optie.

In die situaties is het mogelijk om contact te zoeken met de advocaat van je ex-partner om te onderzoeken of er in overleg tot afspraken kan worden gekomen over de gevolgen van je echtscheiding of relatiebreuk. Als beide partijen daarvoor open staan, kan een echtscheiding snel en in goede harmonie worden geregeld. Ik kan je daarin bijstaan en adviseren.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Wat mag je van mij verwachten?

Ik inventariseer je situatie en ik informeer je over je mogelijkheden ten aanzien van alle gevolgen van je echtscheiding.

Ik adviseer je duidelijk en helder over de te nemen stappen, kansen en risico’s. Ik behartig uitsluitend jouw belangen.

In overleg met jou neem ik contact op met je ex-partner of diens advocaat om de mogelijkheden tot overleg te onderzoeken.

Ik behartig jouw belangen tijdens het overleg en de onderhandelingen.

Ik bewaak wettelijke termijnen en ben als specialist op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in de jurisprudentie en literatuur.

Als gespecialiseerd advocaat en lid van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators is kwaliteit gewaarborgd.

Het is mogelijk een afspraak in te plannen in de avonduren of op zaterdag.

Is overleg niet (langer) mogelijk, dan sta ik jou vervolgens bij in de echtscheidingsprocedure.

Procederen:

Als mediation of overleg niet (meer) mogelijk zijn, dan is het onvermijdelijk dat een procedure via de rechtbank wordt gevoerd. In deze procedure worden alle mogelijke geschillen over de gevolgen van de echtscheiding aan de rechtbank voorgelegd met het verzoek om een beslissing te nemen.

Wil je een echtscheidingsprocedure starten of is je ex-partner deze procedure gestart? Een nadelige uitspraak van de rechtbank kan langdurig gevolgen hebben. Het is dan ook van groot belang dat je je goed laat adviseren en door een ervaren en deskundige advocaat laat bijstaan.

Neem dan ook contact met mij op om je mogelijkheden te bespreken. Je kunt me bereiken via telefoonnummer 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Wat mag je van mij verwachten?

Ik beoordeel je situatie en ik informeer je over je mogelijkheden ten aanzien van alle gevolgen van je echtscheiding.

Ik adviseer je duidelijk en helder over de te nemen stappen, kansen en risico’s. Ik behartig uitsluitend jouw belangen.

Met meer dan 20 jaar ervaring als advocaat vertegenwoordig ik jou optimaal in de procedure bij de rechtbank.

Ik bewaak wettelijke termijnen en ben als specialist op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in de jurisprudentie en literatuur.

Als gespecialiseerd advocaat en lid van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators is kwaliteit gewaarborgd.

Het is mogelijk een afspraak in te plannen in de avonduren of op zaterdag.

Ik ben goed bereikbaar voor eventuele vragen en reageer snel.

Vragen?

Als je wordt geconfronteerd met een echtscheiding of geschil op het gebied van familierecht of erfrecht, is het prettig snel duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek via telefoonnummer 06-19284294 of e-mail info@imkegerrits.nl

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton

De Poort 7A

5751 CN Deurne

info@imkegerrits.nl

06-19284294

KVK-nummer: 83384847

BTW-nummer: NL003813110B04

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton heeft geen Stichting Derdengelden ter beschikking zodat geen derdengelden ontvangen kunnen worden.

Imke Gerrits Advocatuur en Mediation heeft in geval van langdurige afwezigheid een waarnemingsovereenkomst met mw. mr. S. Wagter van GLDK Advocaten te Geldrop.

Stel hier je vraag: