06-19284294 info@imkegerrits.nl

mediator SCHEIDING deurne

Imke Gerrits advocaat en mediator

Ervaren mediator voor scheiding in Deurne, voor het beste resultaat.

Jullie gaan uit elkaar en willen de gevolgen van jullie scheiding zoveel mogelijk samen regelen. Mediation is dan de perfecte manier. Het betekent dat je samen, in overleg met elkaar, de gevolgen van de scheiding gaat regelen.

Er moet namelijk erg veel geregeld worden en er moeten belangrijke beslissingen worden genomen, zeker als er kinderen zijn. Als onpartijdige mediator kan ik jullie daarin begeleiden en informeren.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als echtscheidingsmediator. Ik kan jullie in deze moeilijke periode helpen. Mijn kantoor is gevestigd in Deurne.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Het kennismakingsgesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

Mediation: wat moeten jullie regelen?

Een echtscheiding heeft gevolgen op allerlei vlakken. Een scheidingmediator in je directe omgeving is dan onmisbaar. Laagdrempelig en bij jou in de buurt.

Als er kinderen zijn, moet worden afgesproken waar de kinderen gaan wonen en hoe de zorg na de scheiding verdeeld wordt. Hoe gaat de (omgangs)regeling met de andere ouder er uit zien? 

Er moeten afspraken worden gemaakt over kinderalimentatie. Wat hebben de kinderen nodig? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen niets te kort komen? Het is in het belang van de kinderen dat kinderalimentatie goed berekend wordt.

Ook partneralimentatie kan aan de orde zijn. Alimentatie betaal je vaak gedurende een lange periode. Het is dus van belang dat de hoogte van de alimentatie goed berekend wordt.

Waarschijnlijk wonen jullie samen in een huur- of koopwoning. Wie blijft daar wonen? Moet de koopwoning worden verkocht en wie zet het huurcontract voort?

Het andere vermogen moet ook worden verdeeld. Hoe deze verdeling moet plaatsvinden hangt af van verschillende factoren: is er een gemeenschap van goederen of zijn er huwelijkse voorwaarden? Je hebt misschien een erfenis of schenking gekregen die buiten de verdeling moet blijven.

Kortom: een scheiding zorgt voor veel vragen. Een goede, ervaren mediator met scheiding als specialisatie is daarbij onmisbaar.

Ik kan al je mogelijke vragen over echtscheiding en de gevolgen daarvan beantwoorden.

Mediation: wat zijn de voordelen?

Procederen is een langdurige en kostbare aangelegenheid en wil je zoveel mogelijk voorkomen. Mediation is de manier om gezamenlijk bij één advocaat, je mediator, de gevolgen van jullie echtscheiding te regelen. Dat gaat vaak sneller en is daardoor ook een stuk goedkoper dan een echtscheidingsprocedure op tegenspraak.

Een echtscheidingsmediation kan in bepaalde gevallen al vanaf € 58,00 per persoon.

Een groot bijkomend voordeel is dat jullie zelf de regie houden over de te regelen zaken. Niet de rechtbank, maar jullie zelf bepalen wat voor jullie een goede oplossing is. Daarbij ontvang je van mij wel alle informatie die nodig is om goede afspraken te kunnen maken. Daardoor komt een overeenkomst tot stand die voor nu en voor de toekomst waardevol is. Het is maatwerk wat perfect op jullie situatie wordt afgestemd.

Neem contact met me op om een kennismakingsgesprek in te plannen via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl.

Mediation: wat kan ik voor je doen?

In een kennismakingsgesprek kunnen we vaststellen of er een klik is voor een succesvolle samenwerking.

Ik bespreek met jullie de uitgangspunten van mediation en daaraan verbonden kosten.

Ook bespreek ik de mediationovereenkomst met spelregels om de mediation eerlijk te laten verlopen.

Als de klik er is en jullie het eens zijn met de mediationovereenkomst gaan we van start.

Het ouderschapsplan en de zorgregeling zijn belangrijke onderwerpen als er nog minderjarige kinderen zijn.

In de mediation geef ik informatie over kinderalimentatie en partneralimentatie en maak ik berekeningen zodat jullie een goede beslissing kunnen nemen.

Ook de financiële afwikkeling van het vermogen komt aan bod. Ik geef jullie informatie zodat jullie in staat zijn een goede verdeling af te spreken.

De door jullie gemaakte afspraken leg ik vast in een ouderschapsplan en convenant.

Ik zorg voor de volledige afwikkeling van de echtscheiding bij de rechtbank en de burgerlijke stand.

 

Mediator (en advocaat) in Deurne

Er zijn veel soorten mediators. Niet alle mediators zijn ook advocaat. Als je getrouwd bent, heb je altijd een advocaat nodig om te scheiden. In de wet staat namelijk dat de echtscheiding door de rechtbank moet worden uitgesproken.

Alleen een advocaat kan bij de rechtbank dus een verzoek indienen om de echtscheiding uit te spreken. Dit verzoek kan een advocaat ook namens beide echtgenoten doen. Dit wordt een gezamenlijk verzoek genoemd.

Alleen een mediator inschakelen is dus onvoldoende. Een mediator die geen advocaat is zal dus altijd ook een advocaat moeten inschakelen om de echtscheiding te kunnen afronden. Als advocaat-mediator kan ik jullie van begin tot eind bijstaan.

Ook als je uit elkaar gaat terwijl je samenwoont is het vaak verstandig om advies in te winnen bij een advocaat- mediator. De afwikkeling van een samenleving is soms nog ingewikkelder dan een echtscheiding omdat de wet daarvoor minder heeft geregeld.

scheidingsmediator in Deurne

Mijn kantoor is gevestigd in Deurne. Ik ben een ervaren advocaat en mediator en ben al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in echtscheidingen. Ik heb daarvoor verschillende opleidingen gevolgd en ben aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) als advocaat specialist en mediator.

Een echtscheiding regelen is namelijk ingewikkelder dan je misschien denkt.  Er zijn zowel financiële als fiscale gevolgen aan verbonden. Een echtscheiding die niet goed geregeld is kan jullie ook veel kosten:

  • Je band met de kinderen op het moment dat het ouderschapsplan niet goed in elkaar zit.
  • Geld: als de alimentatie niet goed berekend is, betaal je bijvoorbeeld jarenlang een te hoog bedrag (of je ontvangt juist te weinig).
  • Kosten: Bij de verdeling van het vermogen worden regelmatig fouten gemaakt waardoor je hoge belastingaanslagen kunt krijgen.

Het is dus in jullie belang dat jullie je laten adviseren door iemand die er echt verstand van heeft en die ook het echtscheidingsverzoek voor jullie kan indienen bij de rechtbank.

kennismaken met jullie mediator in Deurne

Elke echtscheiding is anders. Soms is de  echtscheiding relatief eenvoudig, soms kan een  echtscheiding erg ingewikkeld zijn. Als jullie denken dat overleg mogelijk is, en jullie bereid zijn om afspraken te maken met elkaar is mediation een goede optie.

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bekijk ik met jullie wat er geregeld moet worden. Ik maak een inschatting van de kosten.

Ook bekijk ik of jullie voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komen. Een echtscheidingsmediation kan  al worden gestart vanaf € 58,00 per persoon!

Neem contact met me op via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking.

gratis kennismakingsgesprek advocaat Deurne

Vragen?

Als je wordt geconfronteerd met een echtscheiding of geschil op het gebied van familierecht of erfrecht, is het prettig snel duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek via telefoonnummer 06-19284294 of e-mail info@imkegerrits.nl

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton

De Poort 7A

5751 CN Deurne

info@imkegerrits.nl

06-19284294

KVK-nummer: 83384847

BTW-nummer: NL003813110B04

Imke Gerrits Advocatuur en Mediaton heeft geen Stichting Derdengelden ter beschikking zodat geen derdengelden ontvangen kunnen worden.

Imke Gerrits Advocatuur en Mediation heeft in geval van langdurige afwezigheid een waarnemingsovereenkomst met mw. mr. S. Wagter van GLDK Advocaten te Geldrop.

Stel hier je vraag: