06-19284294 info@imkegerrits.nl

Ondernemers en werknemers worden op dit moment geconfronteerd met de grote financiële gevolgen van de COVID maatregelen die de overheid heeft getroffen. Horeca, winkels en bedrijven zijn gesloten of zeer beperkt open. Inkomens dalen substantieel of vallen zelfs helemaal weg.

Wat moet je doen als je daardoor onvoldoende inkomsten hebt om een eerder aan jou opgelegde alimentatieverplichting na te komen?

Actie!

Het is in elk geval noodzakelijk om actie te ondernemen. Doe je niets, dan loop je het risico dat de ex-partner het LBIO inschakelt om de alimentatie te innen. De incasso gaat gepaard met extra kosten waar je in deze situatie echt niet op zit te wachten.

Het is dan ook verstandig om je ex-partner te benaderen en de situatie toe te lichten. Misschien is het bespreekbaar dat er tijdelijk een lager bedrag door jou wordt betaald.

Is overleg niet mogelijk of leidt het niet tot een oplossing, dan kun je een procedure tot wijziging van de alimentatie overwegen. Dat kan uitsluitend door het inschakelen van een advocaat.

Procedure tot wijziging van de alimentatie.

Voor een succesvolle procedure tot verlaging van de alimentatie is het belangrijkste uitgangspunt dat er een wijziging van omstandigheden moet zijn. Die wijziging kan bestaat uit een daling van het inkomen maar ook een wijziging van de persoonlijke situatie (zoals de geboorte van een kind in de relatie met een nieuwe partner).

Daarnaast is het van groot belang dat je je verzoek en je financiële situatie met voldoende bewijsstukken kunt onderbouwen. Er zal door jou inzage moeten worden gegeven in relevante financiële gegevens waaruit de inkomensdaling blijkt. Bij een onderneming zullen er dus zo recent mogelijke cijfers op tafel moeten komen. In het geval van baanverlies door een werknemer is een bewijs van de verkregen uitkering vaak voldoende.

Ook zal je advocaat aandacht moeten hebben voor het totaalplaatje. Zijn er bijvoorbeeld – in het geval van een onderneming – reserves waarmee een tijdelijke inkomensdaling kan worden opgevangen? Hoe zit het met de ontvangen steun via de overheid, etc. Voldoet een ontslagen werknemer bijvoorbeeld aan de verplichting om te solliciteren? Zijn er andere omstandigheden die een rol kunnen spelen bij het verzoek?

Vrijblijvende afspraak.

Zit jij in de situatie dat de alimentatie niet langer betaald kan worden? Wil je meer informatie over je mogelijkheden en je kansen in een eventuele procedure? Neem dan contact met mij op via 06-19284294 of via info@imkegerrits.nl. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je informeren over je mogelijkheden.

 

 

Stel hier je vraag: